Launch party BLENDnew Idea Lab: “Het toeval gestructureerd naar binnen laten”

overzicht 3

Met BLENDnew Idea Lab hebben we een uniek, kort-maar-krachtig programma ontwikkeld, dat de innovatiekracht van organisaties versterkt. Nu het Lab inmiddels zijn waarde als aanjager van nieuwe ideeën in de harde praktijk bewijst, vonden we het tijd het programma feestelijk te presenteren aan een selecte groep relaties. Afgelopen vrijdag waren we zover, met een eerste sessie van de BLENDnew Idea Lab Launch Party. We zijn er – om met één van de deelnemers te spreken – in geslaagd “het toeval op een gestructureerde manier naar binnen te laten”.

ramsey the game

Praktisch
Het open innovatieprogramma zelf is kort, krachtig en praktisch, dus ook op de launch party géén lange presentaties of oeverloos geborrel. We hebben gedaan waar we goed in zijn: héél praktisch in samenwerking met de bezoekers laten zien hoe open innovatie en co-creatie ook voor jouw organisatie kunnen werken.

restaurant game
Waddenzee op schaal
Het programma bestond onder andere uit een uitdagende innovatiegame en een demonstratie van het door innovatie en co-creatie gedreven kunstenaarsduo Kaneli & Smit, waarin zelfs het tij op de Waddenzee op schaal werd nagebootst.

Dutch Design Week
En natuurlijk hebben we met enige trots verteld over de successen die het lab in het afgelopen jaar heeft geboekt! Zoals een sportkledingmerk dat via het BLENDnew Idea Lab de weg heeft gevonden naar een technische universiteit. Of de opdracht van de Gemeente Utrecht om de toekomst van hun straatmeubilair onder handen te nemen. En natuurlijk over het feit dat we weer van harte zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Dutch Design Week 2015!

Was het een succes? Volgens ons wel, al was het maar omdat het uiteindelijk toch nog tot laat op een gezellige manier “onrustig” bleef bij onze werkruimte aan de Springweg.

Meer weten over BLENDnew Idea Lab? www.blendnew.nl.

BLENDnew Idea Lab is een initiatief van VANBLEND en Poco Más Communicatie

bedankt