Stedin: energie voor groei

stedin“Een extreem inspirerende avond, mede dankzij de energie van de designers Sander, Sietse en Denny. En natuurlijk de subtiele nudges van Guido en Frans. Dit smaakt naar zoveel meer.”
Michiel de Rooij, sr. process manager Stedin en organisator VerduurSamen

Begin april vond op Blaak8, de hoofdvestiging van netbeheerder Stedin, de avondsessie VerduurSamen plaats. Het werd een avond rond duurzaamheid en vernieuwing, met als primair doel om medewerkers van Stedin enthousiast te maken voor open innovatie. Maar liefst een zestigtal deelnemers uit de hele organisatie lieten hun creativiteit de vrije loop.

Nieuwe ideeën en ondernemerschap
Netbeheerder Stedin zet vol in op duurzaamheid en innovatie. Belangrijke drijfveer is dat de netbeheerder een relevante rol wil spelen in de energietransitie. Dat betekent bijvoorbeeld dat Stedin duurzame energie-oplossingen nu en in de toekomst mogelijk wil maken. Daarvoor zijn nieuwe ideeën en een andere, ondernemende manier van denken hard nodig.

Energie voor groei
Wij leverden een bijdrage aan de avond met BLENDnew Idea Lab, een uniek, kort-maar-krachtig programma, dat de innovatiekracht van organisaties versterkt. Hoe? Door mensen uit de organisatie actiegericht te laten werken aan het benaderen van bedrijfsvraagstukken vanuit totaal nieuwe invalshoeken. Deelnemers leren te kijken door de ogen van jonge industrial-, services- en productdesigners die producten, processen en diensten met onbevangen blik én professionele oplossingsgerichtheid benaderen. Dat werkt ontregelend en dat is precies de bedoeling, want zo krijg je nieuwe energie voor groei.

Tijdens de VerduurSamen-sessie waren we actief met een drietal sterke industrial- en productdesigners. We hebben gewerkt aan ‘out-of-the-box’-ideeënvorming rond de thema’s:
o (beïnvloeden van) klantgedrag
o energieopslag
o Internet of Things
Meer weten over BLENDnew Idea Lab? Kijk dan hier.